Simulační BPM/SOA hra INNOV8

Podle studie IBM 56% jejích zákazníků bojuje s nedostatkem odborníků, kteří by zvládali oblast podnikových procesů a současně se orientovali v IT. Či naopak - je jen málo IT odborníků, kteří jsou schopni porozumět i procesům podnikání a tedy potřebám byznysu. A tento fakt je hlavní překážkou rozvoje servisně orientované architektury.

IBM proto zaplňuje tento znalostní GAP trochu netradičním způsobem - interaktivní vzdělávací 3-D hrou INNOV8.



INNOV8 má především demonstrovat rozdíly v myšlení a přístupech IT a výkonných jednotek firmy a ukázat cesty, jak tuto propast překlenout. Nový typ vzdělávacího simulátoru má sice vzhled a ovládání jako běžná hra, ve skutečnosti ale simuluje reálné situace ve firmě. Je proto vhodný i pro další vzdělávání zaměstnanců a zvyšování jejich kvalifikace.

Hra je koncipována tak, aby trvala zhruba jednu hodinu a mohla být použita jako doplňkový výukový materiál pro kurzy typu Procesní řízení (BPM), Korporátní strategie a IT management. Většina dnešních studentů i mladších zaměstnanců na počítačových hrách vyrostla a tato forma výuky je jim proto velmi blízká. A s rostoucím počtem pracovních míst vyžadujících znalostní mix IT technologií a BPM lze hru využít jako ideální nástroj pro rozvoj těchto kombinovaných znalostí i při vzdělávání dospělých.

Hra INNOV8 je dostupná zdarma v rámci programu IBM Academic Initiative, který nabízí širokou paletu výhod pro technicky orientované vzdělávací instituce. Školy, které se účastní programu, mají k dispozici zdarma přístup k softwaru, slevy na hardware, studijní materiály a připravená curricula, slevy na certifikace a další výhody. Dnes se programu celosvětově účastní již přes 2 000 škol.

Podívejte se ještě na screenshoty.

Více informací o hře a možnost jejího stažení pro university najdete zde. Instalace má 170 MB a nemá žádné zvláštní nároky (viz technické požadavky).


0 Comments:

ISSN 1802-5675  | Copyright © 2003-2007 BPS Business Process Services